Українцям розповіли про стан електромереж країни після вчорашнього обстрілу

У понеділок, 5 грудня рашистські нелюди завдали чергового ракетного удару по мирним містам нашої країни. В результаті постраждали об'єкти критичної інфраструктури, і в Укренерго розповіли, чого українцям чекати зі світлом далі.

Восстановление энергоснабжения. Фото: скриншот YouTube-видео

У публікації говориться, що України поступово відновлюється після вже 8 ракетної атаки – в компанії подякували захисникам країни. Саме завдяки блискучій роботі сил протиповітряної оборони, які знищили понад 60 ракет із 70, ворог не досяг поставлених цілей – нанести енергосистемі такий же обсяг пошкоджень, як під час атаки 23 листопада, та занурити Україну у темряву і холод.

В Укренерго розповіли, що вчора найбільше постраждали Одеська та Київська області. Через пошкодження деяких електростанцій та частини електромереж в енергосистемі країни знизилось виробництво електроенергії, і для збереження балансу в енергосистемі в усіх регіонах країни було тимчасово застосовано аварійні відключення споживачів.

Ремонтні бригади докладають максимум зусиль, щоб подати електропостачання резервними схемами там, де це можливо. Наприклад, в більшій частині Одеській області вже відновлено енергоживлення об’єктів критичної інфраструктури: лікарень, котелень, водоканалів.

В той самий час повідомляється, що на відновлення обсягів виробництва електроенергії до минулого рівня знадобиться ще кілька діб. Всі області отримали ліміти споживання, при цьому вже є такі, де ліміти перевищені, тому застосовано режим аварійних відключень.

В Укренерго підкреслили, що залежно від того, як буде відновлюватись виробництво електроенергії, ліміти на її споживання теж будуть змінюватись.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, де ворог завдав нових ударів по енергосистемі.

Також повідомлялося, що рф не може більше застосовувати дрони-камікадзе по Україні, а "Укроборонпром" готує ворогові удар у відповідь.

Нагадуємо, що переселенцям стала доступна грошова допомога від міжнародного благодійного фонду – хто і скільки отримає.